Sport

Marc Overmars geschorst wegens seksuele intimidatie in tijd bij Ajax

foto: ANP - Maurice van Steen
  1. Newschevron right
  2. Marc Overmars geschorst wegens seksuele intimidatie in tijd bij Ajax

Marc Overmars heeft een schorsing opgelegd gekregen vanwege seksuele intimidatie in zijn tijd bij Ajax. dit betekent dat hij een jaar niet in het Nederlandse voetbal mag werken.

Schorsing

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft Overmars een straf opgelegd van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dit is lager dan de straf die in eerste instantie werd geëist: vijf jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Het ISR constateert dat Overmars zich voor een langere tijd schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en daarmee meermaals in strijd heeft gehandeld met het reglement Seksuele Intimidatie. Overmars bekent zelf dat hij zich meerdere keren schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Media-aandacht

Deze kwestie heeft destijds al veel media-aandacht gekregen, wat Overmars heeft beschadigd, volgens ISR. Het Instituut besloot dit dan ook mee te nemen in hun overweging van de straf. De schorsing geldt alleen binnen de KNVB en organisaties die aan de Nederlandse voetbalbond verbonden zijn. Overmars mag zijn huidige werk bij het Belgische Royal Antwerp dus wel voortzetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Begin dit jaar kwam uit een onderzoek van NRC naar voren dat elf vrouwen bij Ajax te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Drie van de vrouwen vertelden dat Overmars zich aan hen opdrong en foto's van zijn geslachtsdeel naar hen stuurde. Zowel AD als NRC meldden dat het bestuur van Ajax al voor een langere tijd op de hoogte was van het grensoverschrijdende gedrag van Overmars.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie