Up 2 Date

Utrecht wil alcoholverkoop na 22.00 uur aan banden leggen

  1. Newschevron right
  2. Utrecht wil alcoholverkoop na 22.00 uur aan banden leggen

Gemeente Utrecht wil geen verkoop van alcohol meer in de stad na 22.00 uur. Na een rumoerig weekend, hopen ze met deze regel overlast te kunnen voorkomen.

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat ze in gesprek zijn met lokale ondernemers om gezamenlijk te kijken wat mogelijk is. Daarnaast beraadt de gemeente zich op 'mogelijkheden voor extra maatregelen'. Het is nog niet bekend wat deze extra maatregelen precies inhouden.

Lange rijen

Nadat zaterdagavond de horeca om 22.00 uur sloot, ging het uitgaanspubliek massaal naar de supermarkt in de binnenstand om daar alcohol te halen. Hierdoor ontstonden er lange rijen waar er geen 1,5 meter afstand werd gehouden. Eén supermarkt heeft de winkel zelfs eerder gesloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boetes

Naast de run op alcohol, was er ook overlast van jongeren die in te grote groepen samenkwamen. Handhavers zijn in actie gekomen en hebben boetes uitgeschreven. In één weekend waren 21 mensen mondeling gewaarschuwd, werden 58 schriftelijke waarschuwingen uitgeschreven en 6 mensen kregen een boete.

Ster advertentie
Ster advertentie