STER Advertentie
STER Advertentie

Fitnessketen BigGym sleept Nederlandse staat voor de rechter

Fitnessketen BigGym sleept Nederlandse staat voor de rechter
BigGym

Dinsdag 12 mei 2020 - 21:04 uur

|

Door:

Thijn

De sportscholen van BigGym zitten nog altijd potdicht en daarom sleept de fitnessketen de Nederlandse staat voor de rechter. Het bedrijf hoopt via deze manier een einde te maken aan de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus. 

Disproportioneel

Volgens BigGym zijn de maatregelen 'disproportioneel'. Het bedrijf eist daarom dat deze worden opgeheven. BigGym beweert dat zij over een veilig protocol met zeer verregaande voorschriften en permanent toezicht beschikken. Daarnaast wijst het bedrijf naar het buitenland, aangezien de sportscholen in Oostenrijk, Zwitserland en in veel deelstaten van Duitsland deze week weer opengesteld zijn. België volgt op 15 juni.

In opstand

De keten wil in opstand komen. "Wij voelen ons verplicht een vuist te maken en op te komen voor de belangen van onze branche", aldus BigGym. "Daarom treden wij als eerste naar voren om door middel van een kort geding de Staat aan te klagen." 

'Kwalijke zet'

Niet iedereen is blij met de zet van het bedrijf. Directeur Ronald Wouters van branchevereniging NL Actief is niet te spreken over de stap. "We zijn nog in gesprek met de overheid, dan ga je toch niet tegelijkertijd een rechtszaak aanspannen? Dat is een stap die later nog kan, als overleg op niets uitloopt." Hij noemt het kort geding dan ook "schadelijk voor de branche" en roept andere sportscholen op zich er vooral niet bij aan te sluiten. "Ik snap dat vanuit de emotie wel, maar laten we even afwachten wat het overleg oplevert."

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen