STER Advertentie
STER Advertentie

Stilteprotesten voor opvang van 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen

Stilteprotesten voor opvang van 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen
Instagram: michielveenstra

Vrijdag 5 juni 2020 - 14:58 uur

|

Door:

Milou

Op verschillende plekken in Nederland is gisterenavond in stilte actie gevoerd om 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen naar Nederland te halen. Onder andere op het Museumplein in Amsterdam en het Plein Den Haag stonden tussen 20.00 en 20.45 uur tientallen mensen in stilte op anderhalve meter afstand van elkaar te demonstreren tegen het Nederlandse beleid rondom de Griekse vluchtelingen. Verschillende BN'ers, waaronder Najib Amhali en Typhoon, deden mee.

Griekenland vraagt om hulp

Griekenland vraagt al sinds vorig jaar hulp aan de landen van de Europese Unie. Het land, dat te kampen heeft met problematische situaties in overvolle vluchtelingenkampen zoals Moria op Lesbos, vraagt ieder land om 2500 kwetsbare alleenstaande kinderen op te vangen. In Duitsland en Luxemburg zijn al kinderen ondergebracht, maar Nederland doet niet mee. Het kabinet denkt dat het beter is om Griekenland te helpen met verbeteren, dan om kinderen naar hier te halen. 

Petitie

Volgens de actievoerders van #500kinderen is dat een 'schijnoplossing'. "Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden", benadrukken ze. Daarom zijn ze een petitie gestart om opnieuw aandacht te vragen voor de opvang van de vluchtelingenkinderen. Ze stellen dat meer dan 100 gemeenten al hebben aangegeven hier toe bereid te zijn. "Voor deze kinderen uit landen als Afghanistan en Syrië staat elke dag in het teken van overleven en de trauma’s stapelen zich op", aldus VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"