Up 2 Date

OMT: "Schrappen wachttijd na prik kan boostercampagne versnellen"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OMT: "Schrappen wachttijd na prik kan boostercampagne versnellen"

Het OMT wil een onderzoek naar de wachttijd na een boosterprik om zo de boostercampagne te versnellen. Wie een coronavaccinatie krijgt, moet daarna een kwartier wachten. Als die wachttijd wordt geschrapt, kan dat ervoor zorgen dat meer mensen sneller een prik kunnen halen.

Wachttijd

Demissionair minister Hugo de Jonge laat weten dat hij zich hierover laat adviseren en op korte termijn de Kamer verder informeert. De wachttijd na een coronavaccinatie is niet voor niks. Tijdens dit kwartier wordt er gekeken of mensen een allergische reactie vertonen op de prik. Deze 'observatietijd' is volgens het RIVM vastgesteld door het Europese geneesmiddelenbureau (EMA).

Niet schrappen

Tijdens de persconferentie van zaterdagavond zei De Jonge nog dat hij de wachttijd niet wil schrappen. "Nee, daar ga ik niet mee stoppen. En trouwens, juist de deskundigen zeggen: doe dat ook niet. Ook internationaal is dat niet gebruikelijk om dat te doen", aldus de demissionair minister.

Boostercampagne

De boostercampagne kwam in Nederland later opgang dan in andere landen. Met de versnelde campagne is het de bedoeling dat alle zestigplussers nog voor de jaarwisseling een boosterprik kunnen halen. Eind januari zouden alle achttienplussers aan de beurt moeten zijn geweest.

Ster advertentie
Ster advertentie