Up 2 Date

Man aangehouden bij woning van demissionair minister De Jonge

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man aangehouden bij woning van demissionair minister De Jonge

De politie heeft woensdagavond een man aangehouden bij de woning van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Volgens de politie zou de man onwenselijk gedrag hebben vertoond.

"Verhaal halen"

Het gaat om een 27-jarige coronademonstrant uit Amsterdam. De man, die een masker bij zich had, belde meermaals aan bij de woning van Hugo de Jonge in Rotterdam. Hij filmde live hoe hij naar eigen zeggen "verhaal ging halen" bij De Jonge thuis. Via de intercom liet hij weten met De Jonge te willen spreken, waarop hem werd verteld dat "dat niet gaat". De politie snelde naar het huis van de minister en vroeg de man om weg te gaan. Even later werd hij opgepakt, omdat hij de wijk niet had verlaten. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Bekende coronademonstrant

De Amsterdammer is een bekende coronademonstrant en zou al vaker zijn opgepakt bij verschillende coronaprotesten. Hij was eerder die avond bij een coronademonstratie in Vlaardingen. Daarna is hij met een ov-fiets rechtstreeks naar Rotterdam gefietst, zo meldt het AD.

Vaker bedreigd

Hugo de Jonge heeft dit jaar te maken gekregen met verschillende bedreigingen. Zo werd in oktober een foto op twitter geplaatst van een galg met de caption: "De galg hangt voor je klaar @min VWS Hugo!". De Jonge deed kort daarop aangifte tegen de Twitteraar. De demissionair minister van Volksgezondheid liet weten altijd aangifte te doen van bedreigingen aan zijn adres.

Ster advertentie
Ster advertentie