Up 2 Date

De Jonge gaat aangifte doen tegen Twitteraar vanwege 'galgtweet'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. De Jonge gaat aangifte doen tegen Twitteraar vanwege 'galgtweet'

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge gaat aangifte doen tegen een Twitteraar die hem in verband bracht met een galg, zo meldt zijn woordvoerder aan RTL Nieuws. De Twitteraar die de 'galgtweet' postte wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van bedreiging.

"De galg hangt voor je klaar"

Bij de demonstratie van afgelopen zondag in Amsterdam had een demonstrant een enorme galg bij zich. De Twitteraar die het dreigende bericht op Twitter zette, had de galg op een foto omcirkeld met de tekst: "De galg hangt voor je klaar @min VWS Hugo!". De tweet is inmiddels verwijderd en het account van de Twitteraar is ook niet meer te vinden. Desondanks is de tweet inmiddels vastgelegd door veel andere Twittergebruikers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Doet altijd aangifte"

Het OM bestempelde de galgtweet eerder vandaag als bedreigend. De woordvoerder van De Jonge liet aan RTL Nieuws weten dat de minister van Volksgezondheid altijd aangifte doet van "deze en andere bedreigingen". Volgens de politie was het meenemen van de galg op zich niet strafbaar, omdat vrijheid van meningsuiting geldt tijdens demonstraties.

Ster advertentie
Ster advertentie