Naar homepage
Up 2 Date

Kamerleden boos op Rutte en De Jonge: "Jongeren krijgen van alles de schuld"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kamerleden boos op Rutte en De Jonge: "Jongeren krijgen van alles de schuld"

Vanwege het toenemende aantal besmettingen heeft het kabinet gisteren nieuwe coronamaatregelen moeten treffen. Ondanks dat velen daar begrip voor hebben, vinden sommige Kamerleden dat demissionair premier Mark Rutte en minister De Jonge gisteravond tijdens de persconferentie vooral andere mensen de schuld gaven voor de toenemende coronabesmettingen.

5475 besmettingen

De meest recente versoepelingen gingen op 26 juni in, maar sindsdien zijn het aantal besmettingen razendsnel toegenomen. Zo werden afgelopen donderdag bijvoorbeeld 5475 besmettingen gemeld bij het RIVM, wat ruim 1800 meldingen meer waren dan een dag ervoor. Daarom besloot het kabinet gisteren met maatregelen te komen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Jongeren krijgen de schuld

Tijdens de persconferentie van gisteravond kwam echter vooral naar voren dat jongeren tussen de 15 en 29 jaar oud verantwoordelijk zijn voor de snelle verspreiding van het virus. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld uitte op Twitter haar ongenoegen daarover en vindt dat Rutte en De Jonge kritischer op zichzelf en het coronabeleid hadden moeten zijn in plaats van de schuld bij jongeren neer te leggen. Ook PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vindt dat zelfreflectie ontbrak tijdens de persconferentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van gisteravond werden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die sinds zaterdag 10 juli zijn ingegaan en tot tenminste 13 augustus gelden. Zo moeten alle horeca tussen middernacht en 6 uur 's morgens gesloten zijn en moet de anderhalvemetermaatregel weer worden gehandhaafd. Bij evenementen en sportwedstrijden geldt de maatregel ook en moet iedereen een vaste zitplaats toegewezen krijgen. Ook is een toegangstest nog maar 24 uur geldig in plaats van 40 uur. Daarnaast blijft reizen naar het buitenland een risico voor veel Nederlanders. Door de stijgende coronabesmettingen kunnen andere landen extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen.

Ster advertentie
Ster advertentie