Up 2 Date

De Jonge verzoekt MOJO om geen dansevenementen te organiseren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. De Jonge verzoekt MOJO om geen dansevenementen te organiseren

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft concertorganisator MOJO maandag gevraagd geen dansevenementen te organiseren. Dat zou hij gedaan hebben met het oog op de komende versoepelingen, waarbij dansevenementen theoretisch weer mogelijk zouden zijn zonder vaste zitplaats en met 75 procent capaciteit.

'Dansen verbieden'

"Er werd ons eigenlijk vriendelijk verzocht geen dansevenementen te organiseren, ook als die met driekwart van de capaciteit en tot twaalf uur waren", zei Ruben Brouwer, directeur van MOJO, maandagavond bij Op1. Haagse bronnen hebben het verhaal van Brouwer inmiddels bevestigd aan NU.nl. Het verzoek werd uitgesproken door De Jonge in een gesprek tussen MOJO, de organisatie achter Unmute Us en Ahoy-directeur Jolanda Jansen. Daarbij zou de minister hebben gezegd dat het demissionaire kabinet het juridisch niet voor elkaar krijgt onderscheid te maken tussen concerten en evenementen met dj's.

Quote

Het kabinet weet heel goed dat je met 75 procent bezetting geen goed evenement kan organiseren.

MOJO-directeur Ruben Brouwer

'Geen argumenten'

Brouwer zei tijdens de uitzending van Op1 dat er geen argumenten werden gegeven voor het verbieden van dansevenementen. "Op de inhoud zijn we inmiddels wel uitgepraat. Als je de discussie wil aangaan, wordt er weer gezegd: 'Maar het OMT!', terwijl het kabinet op geen enkele manier kan uitleggen waarom die regel van maar 75 procent publiek wordt aangehouden", aldus Brouwer, die niet uitsluit dat hij naar de rechter stapt. "Het kabinet weet heel goed dat met die 75 procent bezetting geen goed evenement kan worden georganiseerd. Je kan alleen met veel materialen iets goeds neerzetten. Pas in de laatste 10 procent van de bezoekers houd je soms geld over."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie