Up 2 Date

Zo fix je korting op je zorgverzekering

  1. Newschevron right
  2. Zo fix je korting op je zorgverzekering

Bijna niemand zit iedere maand te wachten op die dure verplichting van de zorgverzekering, maar er is een manier om korting te fixen. Fernando belde in Start met Koen Kuijper van Zorgwijzer.nl om te vragen hoe je dat voor mekaar krijgt.

Korting zorgverzekering

Je kan korting op je zorgverzekering krijgen als je je vrijwillige eigen risico verhoogt, vertelt Koen. Je kan je eigen risico van 385 euro met maximaal 500 euro verhogen tot 885 euro. Dan krijg je een korting die kan oplopen tot 25 euro per maand. Dat is al 300 euro per jaar. Als je nooit je eigen risico gebruikt, dan kan het een interessante manier zijn om korting te krijgen op je premie.

Nadelen van hoog eigen risico

Natuurlijk heeft ieder voordeel ook zijn nadelen. Pas goed op, want met een verhoogd eigen risico ben je volgens Koen Kuijper duurder uit als je iets overkomt en je bijvoorbeeld in het ziekenhuis wordt opgenomen: "Dat kan een deel van je eigen risico kosten, maar het kan ook zijn dat je direct 885 euro moet betalen omdat het ten kosten gaat van je hele eigen risico."

Veel zorg? Niet verhogen!

Het is volgens Koen niet verstandig om je eigen risico te verhogen als je veel zorg verbruikt, dure medicijnen gebruikt of een dure behandeling moet ondergaan. Dan is de korting die je ontvangt uiteindelijk minder, dan de extra kosten aan eigen risico.

Tips

Koen raadt aan om ieder jaar je zorgverzekering onder de loep te houden. Vraag je af of de huidige dekking nog bij je past en kijk of je ergens anders niet goedkoper uit bent. Ook tipt hij om je alleen te verzekeren voor iets dat je gaat gebruiken. Als je een of twee keer per jaar naar de tandarts gaat en een goed gebit hebt, dan is het volgens hem voordeliger om zelf die kosten te betalen, dan dat aanvullend te verzekeren.

Ster advertentie
Ster advertentie