STER Advertentie
STER Advertentie

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot
Unsplash

Maandag 10 augustus 2020 - 14:45 uur

|

Door:

Thijn

Door het warme weer wordt er meer water verbruikt dan normaal en dat leidt tot uitdagende situaties voor waterbedrijven. Door de coronacrisis zijn veel mensen thuis gebleven en dat maakt dat het waterverbruik drastisch hoger ligt dan normaal. Inmiddels is de vraag zo gigantisch dat drinkwaterbedrijven de noodklok luiden.

Drinkwater

Volgens de bedrijven is er nooit eerder zoveel drinkwater gebruikt op tropische dagen in Nederland. Een zwembadje vullen in de tuin is nu ook echt not done"Een groot zwembad in de tuin vraagt 2500 liter water. Ter vergelijking: een bad vullen kost 120 liter water en bij het douchen wordt 65 liter water verbruikt", stelt drinkwaterbedrijf Vitens in het AD. Vitens verzorgt voor een groot deel van Nederland van schoon drinkwater. "Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op", waarschuwen zij.

Miljarden liters

Vitens is verantwoordelijk voor de watervoorziening van 5,8 miljoen huishoudens in vijf provincies van drinkwater. Het bedrijf stelt dat er 30 tot 50 procent meer water wordt verbruikt sinds donderdag, de eerste hete dag van de afgelopen week. Normaliter wordt er 1 miljard liter water per dag verbruikt door Nederlanders, maar inmiddels is er 1,3 tot 1,5 miljard liter nodig.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen