STER Advertentie
STER Advertentie

Boa's schrijven minder vaak coronaboetes uit na blunder Grapperhaus

Boas schrijven minder vaak coronaboetes uit na blunder Grapperhaus
ANP

Maandag 31 augustus 2020 - 19:58 uur

|

Door:

Thijn

Sinds de coronablunder van minister Grapperhaus, die op zijn bruiloft nauwelijks wat leek aan te trekken van de coronaregels, hebben buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) minder vaak coronaboetes uitgeschreven.

Minder begrip

Op beelden van de bruiloft van minister Ferd Grapperhaus was te zien hoe er door de gasten geen 1,5 meter afstand werd gehouden. Daar was veel ophef over en dat hebben ook boa's meegekregen. "Het begrip voor de coronaboete wordt steeds kleiner. En dat merkt de boa. Het is ingewikkeld om uit te leggen waarom mensen een coronaboete kunnen krijgen als de verantwoordelijke minister zich zelf niet aan de regels houdt", vertelt Richard Gerrits, voorzitter van de vakbond BOA ACP, aan de NOS.

Lees ook: Waarom worden boa's vaak niet zo serieus genomen als de politie?

Boetes vermijden

De boa's proberen nu vooral om het uitschrijven van boetes te vermijden. "In soortgelijke situaties, dus met groepen mensen die te dicht bij elkaar staan, gaan we bekeuringen liever uit de weg. We laten het dan bij een waarschuwing."

Boos over situatie

Net als veel Nederlanders waren ook de boa's zelf zijn ook boos over de beelden van Grapperhaus, zegt de vakbondsvoorzitter. "Dit doet natuurlijk afbreuk aan onze geloofwaardigheid. Onze taak is om te handhaven, dan zou het helpen als de bewindspersoon het goede voorbeeld geeft."

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen