STER Advertentie
STER Advertentie

Coalitie bereikt akkoord: '100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland'

Coalitie bereikt akkoord: 100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland
ANP

Donderdag 10 september 2020 - 17:23 uur

|

Door:

Thijn

Het kabinet is tot een akkoord gekomen over de opname van vluchtelingen uit kamp Moria. Volgens ingewijden van het ANP is de coalitie bereid om 100 vluchtelingen op te nemen. In kamp Moria brak woensdag een grote brand uit, waardoor het hele kamp is verwoest en er 13.000 vluchtelingen dakloos zijn geworden.

100 vluchtelingen naar Nederland

De groep zal volgens ingewijden bestaan uit 50 alleenstaande minderjarige asielkinderen en 50 kwetsbare vluchtelingen. De vier coalitiepartijen, VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, hebben dat besluit genomen na een urenlang spoedoverleg. De VVD wilde in eerste instantie niet dat er extra vluchtelingen naar Nederland zouden komen. Echter zal dit besluit betekenen dat er minder kwetsbare vluchtelingen naar Nederland mogen komen, waardoor ze toch overstag zijn gegaan.

Petitie

De druk op het kabinet om minderjarige vluchtelingen op te nemen werd de afgelopen dagen flink opgevoerd. Stichting DeGoedeZaak wilde eigenlijk dat het kabinet minstens 500 weeskinderen uit het kamp zou opnemen. Ook VluchtelingenWerk en de Kinderombudsman pleitten daarvoor. 

Lees ook: Petitie voor opvang weeskinderen uit Moria al 35.000 keer ondertekend

Verwoestende brand

Kamp Moria werd woensdag geteisterd door een brand, die het kamp geheel heeft verwoest. Daardoor zijn 13.000 vluchtelingen dakloos geraakt en is er voor hen nauwelijks zicht op verbetering. De brand is vermoedelijk aangestoken door vluchtelingen die ontevreden waren over de coronamaatregelen.

Lees ook: Grieks vluchtenlingenkamp Moria opgeschrikt door verwoestende brand

 

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen