Up 2 Date

Amerikaanse jongen (14) overleden na val uit freefall-attractie

foto: Twitter @OrlandoExperie1/ICON Park
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse jongen (14) overleden na val uit freefall-attractie

In de Amerikaanse staat Florida is gisterenavond een 14-jarige jongen omgekomen in een attractiepark. Hij viel van grote hoogte uit een attractie, een zogeheten freefall tower, en kwam op de grond terecht. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Schokkend

Het ongeluk vond plaats in het ICON Park in Orlando. Daar staat sinds afgelopen december "'s werelds hoogste vrijstaande vrijevaltoren", waarin 30 bezoekers vanaf 131 meter hoogte met zo'n 120 kilometer per uur naar beneden storten.

Op schokkende beelden die rondgaan op social media is te zien hoe een persoon halverwege de rit uit zijn stoel valt. Daarna is er geschreeuw van omstanders te horen. Ook is te zien hoe medewerkers aan elkaar vragen of de beugels van de jongen wel echt gecheckt waren. Wat er precies is misgegaan, moet nog onderzocht worden. Het pretpark heeft nog niet gereageerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Fabrikant met goede reputatie'

De fabrikant van de attractie, het Oostenrijkse Funtime, heeft ook attracties in Europa staan, zo vertelt pretparkkenner Wessel Wit aan het AD. "Funtime heeft een prima reputatie in de branche. Dat maakt dit voorval extra bizar en schokkend. Het is totaal niet duidelijk hoe dit verkeerd kon gaan: alle veiligheidssystemen zijn erop ontworpen om dit soort incidenten te voorkomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie