Up 2 Date

Opnieuw schietpartij op Amerikaanse middelbare school

foto: Twitter: Knoxville_PD
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw schietpartij op Amerikaanse middelbare school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse stad Knoxville is een agent gewond geraakt en de schutter om het leven gekomen. De schutter was zelf een student van de school. Dat meldde de politie van Knoxville maandagmiddag.

Gewapende student

De politie reageerde op een melding dat er een gewapende student aanwezig was op de Austin-East Magnet High School. Toen de politie aankwam, had de student zich opgesloten op het toilet. De agenten riepen de jongen op om naar buiten te komen, maar die reageerde niet, waarna de politie genoodzaakt was om naar binnen te gaan. In het vuurgevecht dat daarna ontstond, raakte een agent gewond en overleed de schutter ter plaatse. Voor zover bekend raakten er verder geen leerlingen van de school gewond.

Zoveelste schietpartij

De schietpartij op de middelbare school in Knoxville betekent de zoveelste massaschietpartij van de afgelopen weken. Onder meer in Georgia, South Carolina en Texas ontstonden onlangs al schietpartijen op scholen. Vorige week zei de Amerikaanse president Joe Biden nog dat hij het particulier bezit van aanvalswapens wil verbieden. Volgens Biden is er "genoeg gebeden" en wordt het tijd om het wapengeweld in de VS actief aan te pakken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie