Naar homepage
Up 2 Date

Nederlandse vriendin Dave De K. verdacht van moord in zaak rond dood Dean

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse vriendin Dave De K. verdacht van moord in zaak rond dood Dean

Het Belgische Openbaar Ministerie heeft R.W., de Nederlandse vriendin van Dave De K., gearresteerd tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, België. Ze woonde daar samen met Dave De K. en wordt volgens Het Laatste Nieuws verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 4-jarige Dean.

Gelogen

De 34-jarige Dave De K. werd maandagmiddag opgepakt in het Utrechtse Meerkerk. Hij is de hoofdverdachte in de zaak rondom de dood van Dean en wordt verdacht van de dood van het kind en vrijheidsberoving. Ook zijn vriendin is nu dus opgepakt. De Nederlandse wordt verdacht van moord en zou betrokken zijn bij de ontvoering van de kleine Dean.

Dean's moeder bracht eerder al naar buiten dat R.W. had gelogen tegen haar tijdens de vermissing van haar zoon. Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat ze geen idee had welke kleren De K. droeg bij zijn vertrek. Uit haar verklaringen bleek dat ze haar partner wilde beschermen, omdat ze bang was dat hij opnieuw naar de gevangenis zou moeten.

Regelmatig te gast

De K. kreeg namelijk eerder een gevangenisstraf van tien jaar voor de mishandeling en dood van een 2-jarig kind, waarvan hij in 2018 vrijkwam. De gevangenis waar De K. destijds zijn straf uitzat, vroeg nog om een opname in een psychiatrische instelling, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Dean was regelmatig te gast bij De K. en zijn vriendin R.W. De kleuter logeerde vorige week bij hen toen hij voor het laatst levend werd gezien. Zijn levenloze lichaam werd afgelopen maandag gevonden in Zeeland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie