Up 2 Date

Werkloosheid onder jongeren flink gedaald

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Werkloosheid onder jongeren flink gedaald

Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat jeugdwerkloosheid in Nederland sterk afneemt. Sinds april zijn er tienduizenden jongeren aan het werk gegaan. De werkloosheid in de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar heeft hierdoor zijn laagste stand bereikt sinds het begin van de pandemie.

Heropening

Vorige maand waren 107.000 jongeren werkloos, terwijl in april dit cijfer nog op 128.000 stond. Het aantal werkende jongeren nam in deze periode toe met 40.000. In juli was 7,3 procent van de jongeren werkeloos. In het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar was 6,3 procent van de jongeren op zoek naar werk. Door de heropening van onder andere winkels en horeca konden weer meer mensen aan de slag. De kans is groot dat met name jongeren hiervan hebben geprofiteerd.

Werkloosheid in Nederland

Als er wordt gekeken naar de algehele werkloosheid in Nederland is er ook een daling te zien. In juli bedroeg de werkloosheid in Nederland nog maar 3,1 procent. Een maand eerder was dat 3,2 procent. Het CBS telde in totaal 289.000 werklozen. Daarmee was juli de tweede maand op rij dat er minder dan 300.000 werklozen waren. De laatste keer was dit het geval in maart 2020 aan het begin van de coronapandemie.

Ster advertentie
Ster advertentie