Up 2 Date

Twitter plaatst disclaimer bij tweets van Trump: 'mogelijk misleidend'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Twitter plaatst disclaimer bij tweets van Trump: 'mogelijk misleidend'

Twitter krijgt lag al een tijdje onder vuur, omdat het bedrijf nooit ingrijpt bij de beledigende of valse berichten die Donald Trump via het platform deelt. Nu lijkt daar verandering in te komen. Voor het eerst heeft Twitter disclaimers bij de tweets van de Amerikaanse president gezet, omdat hij misleidende informatie zou geven over het stemmen per brief bij de volgende verkiezingen. Trump zegt dat dat leidt tot fraude en valse uitslagen, maar geeft daar geen argumenten voor.

Check the facts

Onder de twee tweets waarin Trump spreekt over de fraude rondom het stemmen heeft Twitter een link geplaatst met de tekst 'lees hier de feiten over stembiljetten per post'. Als je erop klikt, kom je bij informatie met bronnen van experts die Trumps uitspraken tegenspreken.

Trump is - niet geheel onverwacht - niet echt blij met deze maatregel. Hij noemt de bronnen die Twitter gebruikt 'fake news' en zegt dat het bedrijf 'vrijheid van meningsuiting onderdrukt'. "Ik zal dat als president niet toestaan!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarschuwingen

Twitter is deze maand begonnen met het plaatsen van waarschuwingen bij misleidende tweets. Dit vanwege de grote hoeveelheid valse informatie die rondgaat over het coronavirus. Twitter liet toen ook al weten dit ook bij andere onderwerpen te gaan doen. Het is nu, bij de tweets van Trump, de eerste keer dat dit gebeurt.

Ster advertentie
Ster advertentie