Up 2 Date

Allereerste 'needle spiking'-straf in Nederland: man (31) krijgt vijf maanden cel

foto: Ter illustratie | Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Allereerste 'needle spiking'-straf in Nederland: man (31) krijgt vijf maanden cel

De rechter heeft vandaag de 31-jarige Georgiër Levan V. veroordeeld tot vijf maanden cel voor de mishandeling van een vrouw. Volgens de rechtbank heeft de man vorige maand de vrouw met een naald gedrogeerd tijdens een festival in Den Haag.

Niets gemerkt

Het is de eerste keer dat iemand in Nederland voor 'needle spiking' wordt veroordeeld. De celstraf is twee maanden langer dan de straf van drie maanden die het OM eerder vandaag eiste. Meerdere getuigen zouden tijdens het dancefestival Den Haag Outdoor gezien hebben dat V. de vrouw prikte met een injectienaald. Volgens de getuigen zou Levan V. meerdere mensen hebben geïnjecteerd.

De vrouw zou niets gemerkt hebben toen ze geprikt werd. Terwijl ze bij de bar stond om drinken te bestellen, waarschuwden een aantal mensen haar dat ze was geprikt. Volgens het OM zaten er onder meer sporen van heroïne en cocaïne in de spuit die V. bij zich had. De medische dienst vond bij het slachtoffer uiteindelijk een rood puntje op de achterkant van haar bovenbeen, waarvan "bijna 100 procent zeker" is dat het om een prikgaatje gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek mogelijke besmetting

Het slachtoffer raakte niet buiten bewustzijn, maar voelde zich wel draaierig en werd naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw heeft ook allerlei onderzoeken laten doen om te ontdekken of ze is besmet met hiv of hepatitis door een mogelijk vervuilde naald. Daarover krijgt ze pas over een aantal maanden zekerheid.

Kiespijn

Levan V. ontkent dat hij mensen heeft gedrogeerd met een injectienaald. Hij beweert dat hij de spuit bij zich had, omdat hij last had van kiespijn. De advocaat van V. vroeg om vrijspraak, omdat er volgens hem geen bewijs is dat zijn cliënt iemand heeft gestoken. Meteen na de uitspraak gaf V. aan in hoger beroep te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie