Up 2 Date

Man (20) in Frankrijk aangehouden op verdenking van 'needle spiking'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man (20) in Frankrijk aangehouden op verdenking van 'needle spiking'

In de Zuid-Franse stad Toulon is een 20-jarige man gearresteerd op verdenking van 'needle spiking'. De man zou afgelopen zaterdag tijdens de opnames van een muziekprogramma op het strand toeschouwers ongemerkt hebben gedrogeerd met een injectienaald.

Twintig mensen gedrogeerd

De verdachte werd gisteren opgepakt en is in het kader van het onderzoek naar het prikincident in beschuldiging gesteld. De man werd geïdentificeerd door twee vrouwen die zeiden dat ze hem hadden gezien met een injectienaald, waardoor ze konden voorkomen dat hij hen kon prikken. Hij zou zeker twintig mensen hebben geïnjecteerd met een verdovend middel, waarvan één in het ziekenhuis is beland. Tot zover heeft de verdachte alle beschuldigingen ontkend.

Komt steeds vaker voor

In Frankrijk komt 'needle spiking' steeds vaker voor. De afgelopen maanden zijn er zeker 300 gevallen gemeld. Vooral in nachtclubs en bij concerten komt dit fenomeen vaak voor.

Ook in Nederland komen er steeds meer meldingen van 'needle spiking'. Zo bleek halverwege mei dat de politie in Amsterdam de afgelopen maanden meerdere meldingen heeft gehad van mensen die het slachtoffer zijn geworden van een prikincident. Hoe vaak het voorkomt, is nu nog onduidelijk, omdat 'drogeren' geen aparte categorie is bij de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie