FunX

Sem (22) werd gedrogeerd tijdens festival: "Ik weet zelf niks meer"

foto: Privé opnamen Sem
  1. Newschevron right
  2. Sem (22) werd gedrogeerd tijdens festival: "Ik weet zelf niks meer"

Langzamerhand barst het festivalseizoen weer helemaal los. Ook morgen zullen er op Koningsdag veel feestjes zijn, maar festivals brengen ook risico's met zich mee. Zo werd Sem de Coninck (22) van Ex on the Beach afgelopen weekend op een festival gedrogeerd en wil zij daarom mensen waarschuwen: "Het belangrijkste is om naar mensen toe te gaan die je kent", zegt ze onder andere in gesprek met Fernando in Start.

Sem (22) werd gedrogeerd tijdens een festival

GHB

Zaterdagavond besloot Sam last-minute naar een feestje te gaan. "Ik weet eigenlijk zelf niks meer, maar ik werd de volgende ochtend wakker en wat mijn vriend mij vertelde was dat ik flink had overgegeven de hele nacht. Eigenlijk elk half uur hing ik boven de pot", aldus Sem, die al snel een vermoeden kreeg dat ze mogelijk gedrogeerd was. "Ik had nog helemaal niet veel gedronken, dus het kon niet zijn dat ik superdronken was."

"Ik voelde me die dag erna ook helemaal niet goed", vervolgt ze. "Op een gegeven moment kreeg ik ook hartkloppingen, trillingen en mijn handen en voeten begonnen te tintelen. Toen dacht ik: nou, misschien toch even goed om naar de huisarts te gaan. Toen kwam daar uit dat ik gedrogeerd was. GHB was het. Ik denk ook dat dat het meest gebruikt wordt ervoor."

Quote

Ik neem nooit drinken van andere mensen aan.

Sem

'Spuitje in m'n drinken'

Sem heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren. "Ik neem nooit drinken van andere mensen aan en helemaal niet van mensen die ik niet ken. Dus het moet denk ik tussendoor een spuitje zijn geweest dat ze in mijn drinken hebben gespoten."

Tip

Volgens Sem is het belangrijk om snel te reageren als je je een beetje raar begint te voelen. "Als je nog niet zoveel gedronken hebt en merkt dat je niet lekker of een beetje durf wordt, is het denk ik het belangrijkste om naar mensen toe te gaan die je kent. Dan kan iemand jou nooit mee naar buiten nemen."

Ster advertentie
Ster advertentie