FunX Utrecht

Utrechtse studenten onwel op skireis in Frankrijk, mogelijk gedrogeerd

foto: ANP | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Utrechtse studenten onwel op skireis in Frankrijk, mogelijk gedrogeerd

Negen Utrechtse studenten zijn onwel geworden tijdens hun skivakantie in het Franse Risoul. Vijf van hen moesten daardoor in het ziekenhuis worden opgenomen. Er wordt vermoed dat zij tijdens de après-ski gedrogeerd zijn. De reis is inmiddels afgebroken.

Misselijk, trillen en geheugenverlies

Het ging om een skitrip van het Utrechtse Studenten Corps (USC) en de vrouwenvereniging UVSV, waaraan 450 mensen deelnamen. De studenten die onwel werden, hadden last van misselijkheid, overgeven, heftig trillen, paniekaanvallen en zelfs geheugenverlies. Sommige zakten door hun benen, moesten afwisselend lachen en huilen en draaiden weg met hun ogen. Volgens de verenigingen gaat het momenteel met iedereen naar omstandigheden goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra veiligheidsmaatregelen

Nadat dinsdagnacht enkele studenten ziek werden, zijn er veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de après-ski, zoals extra beveiligingspersoneel en begeleiders op feestlocaties. De volgende nacht ging het echter weer mis en werden er weer mensen onwel. Volgens de studentenverenigingen was de sfeer in de wintersportplaats door de gebeurtenissen gespannen, vanwege het wantrouwen tegenover de beveiliging, barpersoneel en andere wintersporters.

Nog geen ziekenhuisuitslag

Er wordt door het bedrijf dat de skitrip heeft georganiseerd onderzocht wat er precies is gebeurd. "Drogering is een van de opties", aldus een woordvoerder tegen NOS. "Het bloedonderzoek laat nog op zich wachten." Studenten die hetzelfde hebben meegemaakt worden geadviseerd zich te melden bij de Franse politie.

Ster advertentie
Ster advertentie