Up 2 Date

Medewerker ziekenhuis geschorst na lekken gegevens over bevalling Selma Omari

foto: Instagram @selmaomari
  1. Newschevron right
  2. Medewerker ziekenhuis geschorst na lekken gegevens over bevalling Selma Omari

Selma Omari beviel afgelopen week van haar eerste kind. Haar bevalling kwam voor veel mensen als een verrassing, maar niet voor iedereen. Zo bevestigde een medewerker van het Franciscus Gasthuis en Vlietland-ziekenhuis in Rotterdam de bevalling een paar dagen eerder al via een Facebookgroep. Het personeelslid komt daar niet zonder kleerscheuren van af. Het ziekenhuis heeft de medewerker namelijk op non-actief gesteld, meldt de NOS.

Lekken bevalling Selma Omari

De Facebookgroep Fadim's Beautyspace heeft ruim 70.000 leden. Binnen de community werd op dinsdag 1 augustus gedeeld dat Selma Omari bevallen was van een dochter. Ook het geslacht, de naam en de geboortetijd van haar kind werden bekendgemaakt. Het is volgens het ziekenhuis niet duidelijk wie deze gegevens heeft gedeeld, omdat het account waarmee het bericht werd gepost waarschijnlijk nep is.

De berichtgevingen binnen de Facebookgroep werden bevestigd door een andere gebruiker. Het ziekenhuis heeft bij die persoon wel kunnen herleiden dat diegene werkzaam is bij de organisatie. Het blijkt om een medewerker van de administratie te gaan. "Helaas moeten we concluderen dat er sprake is van een datalek, doordat een medewerker van Franciscus de aanwezigheid van een patiënt heeft bevestigd. We betreuren dit ten zeerste en nemen dit heel hoog op", laat een woordvoerder weten tegenover de NOS.

Medewerker geschorst

Het ziekenhuis heeft woensdag besloten om de medewerker te schorsen. Ook heeft het personeelslid geen toegang meer tot alle patiëntgegevens. Daarnaast is er een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De toezichthouder bevestigt het verhaal van het ziekenhuis en zegt naar de melding te gaan kijken.

Selma Omari deelde haar bevalling op vrijdag 4 augustus met haar volgers op Instagram. Ze is door het ziekenhuis zelf ook op de hoogte gebracht van de situatie omtrent de medewerker die informatie over haar lekte.

Ster advertentie
Ster advertentie