Up 2 Date

538-feest in Breda gaat toch niet door

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 538-feest in Breda gaat toch niet door

Slecht nieuws voor iedereen die stond te trappelen om naar 538 Oranjefeest te gaan. Het omstreden feest gaat namelijk niet door. Dat laat 538-eigenaar Talpa weten. De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het testevenement vanwege de maatschappelijke onrust en de openbare orde. Bezoekers die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Event

Het evenement 538 Oranjedag zou op 24 april plaatsvinden op het Chasséveld in Breda. Met 10.000 bezoekers zou het het grootste Fieldlab-proefevenement tot nu toe zijn. Er was een grote belangstelling voor de kaarten. Op de laatste kaarten werd zelfs meer dan 15.000 euro geboden voor het goede doel.

Ophef

Er ontstond echter grote ophef op het testevenement. Een petitie tegen het feest, die chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda startten, werd zo'n 370.000 keer ondertekend.

Ook Bredase horecaondernemers uitten hun ontevredenheid over het Oranjefeest. Zij vinden het onbegrijpelijk dat er zoveel mensen bijeenkomen op een evenement, terwijl de horeca nog steeds gesloten blijft. De politie was ook niet te spreken over het feest. De gezamenlijke politievakbonden riepen alle agenten op om het werk neer te leggen tijdens het proefevenement 538 Oranjedag

Als belangrijkste reden voor het niet verlenen van een vergunning voor de Oranjedag noemt de gemeente Breda de maatschappelijke onrust en de openbare orde: "De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico's van dien", aldus burgemeester Paul Depla in een verklaring. Ook gaf de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) een negatief advies over het Fieldlabfeest.


Startschotgala

Ook het geplande Startschotgala in Lichtenvoorde gaat niet door op 24 april. De organisatie heeft zelf besloten het evenement uit te stellen en kijkt of er een andere datum voor het festival gevonden kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie