Up 2 Date

Kabinet 'positiever' over afschaffing avondklok en openen terrassen op 28 april

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet 'positiever' over afschaffing avondklok en openen terrassen op 28 april

Het kabinet is afgelopen zondag, na overleg in het Catshuis, iets 'positiever' geworden over een mogelijke opening van de terrassen en de afschaffing van de avondklok op 28 april. Dat maken ingewijden bekend aan de NOS.

Nieuwe persconferentie

Het definitieve besluit zal dinsdag komen. Dan zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoogstwaarschijnlijk meer informatie geven tijdens een nieuwe persconferentie. Het kabinet wacht in de tussentijd af wat de coronacijfers doen. Mogelijk zal er dinsdag ook meer bekend worden over versoepelingen voor winkels.

Restricties

Alles is nog onder voorbehoud. De precieze regels worden binnen vandaag en morgen nog uitgewerkt. Mochten er versoepelingen komen wat betreft winkels en de heropening van de terrassen, dan zal dat wel gebeuren onder bepaalde voorwaarden en restricties.

Wat in ieder geval zo goed als vaststaat, is dat studenten op hogescholen en universiteiten vanaf 26 april weer een dag per week fysiek onderwijs mogen volgen.

Waarom stijgt optimisme?

Afgelopen week was Rutte nog niet zo optimistisch wat betreft mogelijke versoepelingen vanaf 28 april. "Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken. Misschien duurt het nog langer", zei de premier vrijdag.

De NOS meldt dat het optimisme gestegen is vanwege de ziekenhuisbezetting die sinds twee weken niet langer toeneemt en vrij stabiel is. Ook het feit dat het vaccineren vaart begint te krijgen, zou volgens het kabinet een belangrijke reden zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie