Up 2 Date

Dader terreuraanslag doodgeschoten, België - Zweden gestaakt en geëvacueerd

foto: AD video
  1. Newschevron right
  2. Dader terreuraanslag doodgeschoten, België - Zweden gestaakt en geëvacueerd

De interland voetbalwedstrijd tussen België en Zweden is tijdens de rust gestaakt vanwege een terreurdaad vijf kilometer verderop. Twee Zweedse fans werden doodgeschoten met een automatisch wapen, waarna de de dader een videoboodschap zou hebben gedeeld en zei dat hij in de naam van God handelde. De politie bevestigde zojuist dat de dader door hen is neergeschoten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spelers wilde stoppen

De voetbalwedstrijd voor EK-kwalificatie werd gestaakt toen de spelers op de hoogte werden gesteld over de aanslag. Beide teams besloten niet verder te willen spelen. "De Belgische en Zweedse spelers wilden de wedstrijd beëindigen. We houden van voetbal, maar dit is anders. We willen ons respect laten blijken aan het leven, de veiligheid van de toeschouwers is nu het belangrijkste. Dit is de beste oplossing. De info die wij hebben is dat Zweedse supporters het doelwit van de actie waren", legt de voorzitter van de Zweedse voetbalbond uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terreuraanslag

Rond 19.15 werden twee fans in T-shirts van de Zweedse nationale ploeg doodgeschoten. Daarnaast vielen er gewonden. De dader schoot met een automatisch wapen om zich heen. Op social media doet een video de ronde waarin de vermoedelijke dader in het Arabisch zegt de dood van moslims te wreken en bekent drie Zweden te hebben neergeschoten. Ook zegt hij lid te zijn van IS. Het zou volgens de politie gaan om een man die illegaal in Brussel verblijft en reeds is vervolgd voor terrorisme in zijn vaderland Tunesië. Het zou gaan om de 45-jarige Abdelsalem L. komt uit de Brusselse wijk Schaarbeek.

Ster advertentie
Ster advertentie