Up 2 Date

Familie onthoofde baby Rafah doet verhaal: "Hij ging naar buiten om snoep te halen"

foto: Ter illustratie: AFP
  1. Newschevron right
  2. Familie onthoofde baby Rafah doet verhaal: "Hij ging naar buiten om snoep te halen"

Het internet wordt onophoudelijk overspoeld met vreselijke beelden vanuit Rafah. Zo keek de wereld afgelopen week nog toe hoe een Palestijnse man het onthoofde lichaam van zijn peuter vasthield na Israëlische bombardementen op een vluchtelingenkamp. Vandaag reageert de familie van het overleden kind voor het eerst op die verschrikkelijke gebeurtenis. "Ze beschuldigen ons van het onthoofden van mensen. Maar wie doet dat nou echt? Ze hebben mijn zoon letterlijk onthoofd", aldus de vader tegenover Al Jazeera.

Vader onthoofde baby Rafah reageert

Abdel Hafez Al-Najjar verloor op de dag van de aanval niet alleen zijn achttien maanden oude zoon Ahmed, maar ook zijn vrouw en twee andere kinderen. "Het is erg moeilijk om te praten over een peuter zonder hoofd", zegt de man die ín één klap meerdere geliefdes kwijtraakte. "Laat staan als het je eigen kind is. Hij is zelfs begraven zonder zijn hoofd in een lijkzak bij zijn moeder. Ik vind het echt verschrikkelijk."

De vader vertelt dat hij geen kracht meer heeft om te leven. "Ik ben helemaal ingestort. Ik kon het in eerste instantie niet geloven. Tot aan dit moment voel ik me nog steeds zo slecht." Hij herinnert zich nog goed dat Ahmed naar buiten wilde gaan om iets lekkers te halen. "De dag dat hij werd gedood, vroeg hij me nog om geld voor wat snoep. Ik gaf hem geld en knuffelde hem. Daarna ging hij buitenspelen."

Mohammed zag broertje sterven

Op het moment dat Ahmed werd gedood, was hij buiten aan het spelen met zijn broers. Zijn broer Mohammed, die dertien jaar oud is, overleefde de aanval. In gesprek met Al Jazeera vertelt hij emotioneel over het gemis van zijn broertje. "Hij hield heel erg van katten. Ook speelden we graag samen voetbal of sprongen we op de trampoline." De broers waren onafscheidelijk. Samen met hun andere broer Yamen, die de aanval ook overleefde, beleefden ze veel leuke momenten. "We namen Ahmed altijd overal mee naartoe en deden alles voor hem."

Mohammed vertelt vervolgens over het moment dat hij zijn broertje Ahmed verloor. "Zijn gezicht zat vol met bloed. Ik moest huilen toen ik dat zag." De 13-jarige heeft zijn broertje letterlijk zien sterven. "Zijn hoofd en zijn linkerbeen waren er af." Terwijl Mohammed hartverscheurend vertelt over het gemis van Ahmed, is hij ook erg verdrietig over het verlies van zijn moeder en de andere kinderen. "Ieder moment dat ik ze mis, bid ik voor ze. Ik hoop dat ze in de hemel komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie