Up 2 Date

Zeven mensen doodgeschoten op verjaardagsfeestje in Colorado

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeven mensen doodgeschoten op verjaardagsfeestje in Colorado

In de Amerikaanse stad Colorado Springs opende gisteren een schutter het vuur tijdens een verjaardagsfeestje. Hierbij kwamen zes volwassenen om het leven voordat de schutter zichzelf van het leven beroofde. Volgens de Colorado Springs Gazette is het de op drie na dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de stad.

Kinderen bleven ongedeerd

De schietpartij vond plaats tijdens een verjaardagsfeestje in een woonwagenkamp. De schutter bleek een vriend te zijn van een vrouwelijk slachtoffer. Hoewel er niets bekend is over een duidelijk motief, dreigde hij eerder al zelfmoord te plegen. Na aankomst op het feestje begon hij direct om zich heen te schieten. Op het feestje waren ook kinderen aanwezig, maar deze bleven allemaal ongedeerd. De politie zal de namen van de slachtoffers en de schutter bekendmaken zodra zij geïdentificeerd zijn.

'Afschuwelijk'

Politiechef Vince Niski van Colorado Springs reageerde ontsteld op het nieuws van het incident. "Woorden schieten tekort om deze tragedie te beschrijven. Mijn hart breekt als ik denk alle families die iemand verloren zijn en aan alle kinderen die hierdoor een ouder verloren zijn", aldus Niski. Ook de gouverneur van de staat Colorado, Jared Polis, lie weten de schietpartij 'afschuwelijk' te vinden.

Grootste schietpartij sinds 22 maart

Het was de grootste schietincident in Colorado sinds de schietpartij op 22 maart in een supermarkt in de stad Boulder, waarbij tien mensen om het leven kwamen. Massa-schietpartijen komen in de Verenigde Staten nog steeds veelvuldig voor, ondanks de coronapandemie. Zo zijn er in 2021 tot nu toe ruim 140 schietpartijen geregistreerd.

Ster advertentie
Ster advertentie