Up 2 Date

Avondklok mogelijk vanaf 22.00 uur

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Avondklok mogelijk vanaf 22.00 uur

Het kabinet overweegt om de avondklok een uurtje later in te laten gaan. Dat betekent dat de avondklok in dat geval zou gelden vanaf 22.00 uur in plaats van 21.00 uur.

Aankomende maandag?

De avondklok loopt sowieso nog tot 30 maart, maar de verwachting is dat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond bekendmaken dat deze met een paar weken wordt verlengd.

Aangezien aankomend weekend de zomertijd ingaat, onderzoekt het kabinet of de avondklok ietsje kan worden versoepeld door het vanaf 22.00 uur in te laten gaan. Dit zodat mensen langer naar buiten kunnen als het straks langer licht is en het weer wellicht lekkerder wordt. Als de plannen doorgaan, gaat de nieuwe avondklok aankomende maandag al van kracht. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Reisadvies meivakantie

Wat wel zo goed als vaststaat, is dat het kabinet dinsdagavond bekendmaakt dat het negatieve reisadvies voor het buitenland wordt verlengd tot en met de meivakantie. Op dit moment geldt er al een negatief reisadvies voor de hele wereld, wat tot half april loopt. Dit advies wordt vrijwel zeker met een maand verlengd. Het dringende advies wordt dus om de meivakantie in Nederland door te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie