Up 2 Date

Miami stelt avondklok in vanwege losgeslagen feestgangers

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Miami stelt avondklok in vanwege losgeslagen feestgangers

Losgeslagen feestgangers hebben in de afgelopen dagen voor veel chaos gezorgd in de Amerikaanse stad Miami. Het gaat vooral om studenten en toeristen die spring break vieren, oftewel voorjaarsvakantie. Om de feestmenigte te bedwingen heeft de burgemeester van Miami een vervroegde avondklok ingevoerd.

Spring break blijft populair

Spring break is een jaarlijkse, populaire vakantieperiode in de Verenigde Staten, waarbij veel mensen bij elkaar komen om helemaal los te gaan. Plekken als Miami Beach zijn geliefde locaties om spring break te vieren en dat zijn ze nog steeds, ook tijdens de coronacrisis.

Op beelden die via social media rondgaan, is te zien hoe honderden mensen in Miami het afgelopen weekend midden op straat en op het strand feestvierden. Dat zorgde voor veel ongeregeldheden, zo werden er vernielingen aangericht en vonden er meerdere confrontaties plaats tussen feestgangers en de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rockconcert

De burgemeester van Miami Beach, Dan Gelber, vertelde tegenover CNN dat duizenden toeristen voor 'chaos en wanorde' zorgden in de stad. "Het voelde als een rockconcert, van muur tot muur zag ik alleen maar mensen."

'Oase van vrijheid'

Florida is een van de weinige staten in de VS waar alles gewoon open is. De gouverneur van de staat, Ron DeSantis, sprak een tijdje terug nog trots over 'een oase van vrijheid'. Maar het bleek ook voor veel problemen te zorgen. Zo zijn er sinds februari al meer dan duizend arrestaties verricht. De helft van de arrestanten komt van buiten Florida.

Vervroegde avondklok

Om nog meer chaos te voorkomen, is de avondklok vervroegd. Eerder gold die al vanaf middernacht, maar nu mag niemand zich meer op straat bevinden van 20.00 uur tot 06.00 uur. Ook moeten bars, winkels, restaurants en clubs dicht vanaf 20.00 uur. De avondklok zal sowieso tot 12 april gelden.

Ster advertentie
Ster advertentie