Up 2 Date

Coronamaatregelen niet versoepeld en avondklok blijft voorlopig

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coronamaatregelen niet versoepeld en avondklok blijft voorlopig

De coronamaatregelen worden voorlopig niet versoepeld en dus blijft ook de avondklok de komende weken in stand. Dat melden Haagse bronnen als uitkomst van het overleg in het Catshuis vandaag.

Overleg

Eerder vandaag kwam het bericht al naar buiten dat meerdere leden van het Outbreak Management Team (OMT) geen voorstander waren van het versoepelen van de huidige maatregelen. Vandaag stond een overleg op de planning tussen het demissionaire kabinet en het OMT, waaruit dus de conclusie is getrokken dat er voorlopig geen versoepelingen kunnen komen. Reden daarvoor is het aantal besmettingen, dat de afgelopen week steeds weer opliep.

Deur op kier

Twee weken geleden zetten Rutte en De Jonge de deur op een kier voor eventuele versoepelingen vanaf 31 maart. Ze noemden onder andere als optie dat de terrassen weer open zouden kunnen. Daarnaast zouden bijvoorbeeld ook winkels meer mogelijkheden krijgen en zou het hoger onderwijs weer deels op locatie kunnen plaatsvinden. Dat was op voorwaarde dat de coronacijfers zich goed zouden ontwikkelen, wat dus niet geval lijkt te zijn.

De Haagse bronnen voegen er verder aan toe dat er ook geen aanscherpingen van de regels komen. De huidige maatregelen blijven dus voorlopig intact. Dinsdag geeft Rutte weer een persconferentie om de uitkomsten van het overleg te presenteren.

Ster advertentie
Ster advertentie