Up 2 Date

Braziliaanse overheid bevrijdt 140 slachtoffers van uitbuiting

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Braziliaanse overheid bevrijdt 140 slachtoffers van uitbuiting

In Brazilië zijn 140 slachtoffers van uitbuiting bevrijd. De Braziliaanse overheid hield 64 gecoördineerde bevrijdingsacties door het hele land. Volgens de overheid is dat de grootste ingreep tegen uitbuiting ooit in Brazilië.

Slachtoffers

Veel van de bevrijde slachtoffers werkten op het platteland als sinaasappelplukkers of in steden als Sao Paulo en Rio de Janiero als fabrieksmedewerkers en huishoudsters. Het ging om zowel ouderen als tieners. Ook waren er onder de slachtoffers inheemse inwoners en mensen met een beperking.

Bevrijdingsacties

De Braziliaanse overheid heeft sinds 1995 al meer dan 55.000 mensen van uitbuiting gered. De Braziliaanse overheid spreekt zelf over moderne slavernij, waaronder onder andere gedwongen arbeid, vernederende arbeidsomstandigheden en onveilig lange werktijden wordt verstaan.

In het verleden kon een enkele actie resulteren in de bevrijding van honderden arbeiders. Omdat de uitgebuite arbeiders tegenwoordig vaak meer worden verspreid, is het moeilijker hen op te sporen. "Dat betekent niet dat er sprake is van een vermindering (van uitbuiting), zegt Alberto Bastos Balzeiro, hoofd van het Braziliaanse Openbaar Ministerie tegen Reuters. "Er is nog veel werk aan de winkel."

Ster advertentie
Ster advertentie