Naar homepage
Up 2 Date

Voorlichting moet jongeren helpen tijdens 'summer of love'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voorlichting moet jongeren helpen tijdens 'summer of love'

Het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers heeft een campagne gestart die jongeren opnieuw moet voorlichten over seksualiteit. De campagne is opgezet met het oog op de versoepelingen van aankomend weekend en de naderende 'summer of love'.

Belemmerd in seksuele ontwikkeling

Volgens Rutgers is het belangrijk om jongeren opnieuw te ondersteunen in hun seksuele ontwikkeling. Uit onderzoek bleek namelijk, zo stelt het kenniscentrum, dat de coronacrisis jongeren heeft belemmerd in hun relationele en seksuele ontwikkeling. Het aantal dates daalde in de leeftijdscategorie van 16 t/m 20 jaar van 51 procent voor corona naar 21 procent tijdens de tweede lockdown.

'Flirten en feesten'

Met de aankomende versoepelingen kunnen jongeren weer "flirten en feesten", stelt Rutgers, "maar hoe ging dat ook al weer?". De online voorlichting is opgezet in samenwerking met Soa Aids Nederland en de GGD'en. Op de website summeroflove.sense.info kunnen jongeren voor tips terecht en worden vragen als "hoe flirt ik oké?" en "is testen op soa's net zo normaal als testen op corona?" beantwoord.

Ster advertentie
Ster advertentie