Up 2 Date

'Online lessen zorgen voor lagere kwaliteit onderwijs'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Online lessen zorgen voor lagere kwaliteit onderwijs'

Door de coronacrisis vindt tegenwoordig veel onderwijs online plaats. Een goed alternatief zou je denken, maar de uitwerking blijkt helaas niet goed uit te pakken. Dat stelt driekwart van de docenten uit het hbo en het mbo volgens de enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Van de universitaire docenten zegt 69 procent dat de kwaliteit is gedaald.

Ernstig

"Dit is zorgwekkend", aldus bestuurder Tamar van Gelder. "Deze uitkomsten bevestigen de geluiden die we al eerder hoorden en laten zien dat het dus zeker niet meevalt", vindt Van Gelder. "Er blijft werk liggen wat niet meer ingehaald kan worden en het gebrek aan perspectief is zorgelijk." Ondanks dat de meeste lessen nog altijd op afstand worden gegeven, mogen sinds 15 juni wel praktijklessen en toetsen weer op locatie plaatsvinden. Ook mogen de middelbare scholen na de zomer weer open.

Vragenlijst

In totaal vulden 1639 vakbondsleden de vragenlijst in. De meest gehoorde klachten zijn: het online vergaderen, zorgen over het leerproces van studenten, gebrek aan scheiding tussen werk en privé en de verschillende soorten interacties via telefoon en mail. De bond hoopt dat de politiek actie onderneemt en ziet graag snel een nieuw plan op tafel komen.

Ster advertentie
Ster advertentie