Naar homepage
Up 2 Date

18-jarige vrouw aangehouden voor bedreigingen docent Emmauscollege Rotterdam

foto: Google maps
  1. Newschevron right
  2. 18-jarige vrouw aangehouden voor bedreigingen docent Emmauscollege Rotterdam

In Rotterdam is vanmorgen een 18-jarige vrouw aangehouden in het onderzoek naar het bedreigen van een docent van het Emmauscollege. De vrouw wordt verdacht van opruiing. De politie meldt dat ze een bericht op sociale media zou hebben geplaatst waarin ze anderen aanzet 'tot het plegen van strafbare feiten richting de school en docent'. Vanwege het lopende onderzoek doet de politie verder nog geen uitspraken. De leraar zit vanwege de vele bedreigingen nog ondergedoken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De bedreigingen werden geuit wegens een spotprent die de docent in de klas had gehangen. Op de spotprent is een onthoofde man te zien met een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem heeft onthoofd. De spotprent werd getekend door Joep Bertrams na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.

Bedreigingen aan huis van de leraar

Een aantal leerlingen van de school vonden de tekening niet kunnen, omdat zij hier de profeet Mohammed in zien en eisten dat de tekening verwijderd moest worden. Toen een foto van de tekening online verscheen, begonnen de bedreigingen aan het huis van de leraar.

Onderwijsminister Arie Slob twitterde vanmorgen: "Verschrikkelijk dat een docent moet onderduiken na les over vrijheid van meningsuiting. Dit is volstrekt onacceptabel, politie en onderwijsinspectie zitten er bovenop."

Ster advertentie
Ster advertentie