Naar homepage
FunX Rotterdam

Docent in Rotterdam ondergedoken vanwege bedreiging na tonen spotprent jihadist

bron: Google Streetview
  1. Newschevron right
  2. Docent in Rotterdam ondergedoken vanwege bedreiging na tonen spotprent jihadist

Een docent van het Rotterdamse Emmauscollege is ondergedoken nadat hij online werd bedreigd. De aanleiding is het tonen van een spotprent in de klas waar een jihadist op staat afgebeeld. Dat meldt het NRC.

Cartoon

Op de school in Rotterdam werd maandag, net als op veel andere scholen, de vermoorde Franse docent Samuel Paty herdacht. De Rotterdamse docent deed dat door een cartoon van Joep Bertrams te laten zien van een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd. Een aantal islamitische meisjes in de klas vonden dat hij de cartoon van het prikbord moest verwijderen omdat het zou gaan om godslastering.

Bedreiging op Instragram

Docenten probeerden de islamitische meisjes uit te leggen dat het niet ging om een afbeelding van de profeet Mohammed, maar om een tekening van een jihadist. De cartoon werd vervolgens alsnog weggehaald, maar verscheen later wel op Instagram. Onder de foto schreef iemand: "Als dit niet heel snel weg wordt gehaald, dan gaan we dit anders aanpakken". Volgens de politie zijn er online ook andere bedreigingen tegen de leraar geuit. Vanwege deze bedreigingen is de Rotterdamse docent nu ondergedoken.

Ster advertentie
Ster advertentie