Naar homepage
Up 2 Date

Grieks-orthodoxe priester neergeschoten in Lyon

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Grieks-orthodoxe priester neergeschoten in Lyon

In de Zuid-Franse stad Lyon is een Grieks-orthodoxe priester neergeschoten voor zijn kerk. De politie maakte bekend dat de dader direct op de vlucht sloeg. Er is nog niet bekend wat het motief van de daad was.

De priester werd zaterdagmiddag twee keer beschoten toen hij de kerk aan het sluiten was. Hij werd twee keer in zijn buik geschoten en raakte daarbij zwaargewond. Momenteel ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis. Er is later op de middag een man gearresteerd, maar het is nog niet bekend of hij de dader is.

Motief

Het Openbaar Ministerie in de stad opende een onderzoek wegens 'poging tot moord'. Er is nauw contact met het federale parket voor terrorismebestrijding in Parijs. Door de aanslagen die afgelopen week plaatsvonden, staat Frankrijk op scherp. Het Openbaar Ministerie gaf wel aan "geen enkele hypothese uit te sluiten of de voorkeur te geven." Ook burgemeester Doucet van Lyon liet weten dat er nog niets bekend is over het motief. "Laten we voorzichtig zijn", twitterde hij.

Franse media

Franse media speculeren dat het motief voor de aanval in de privésfeer ligt. In het verleden heeft de priester eerder ruzie gehad met een man die hem heeft aangevallen.

Update: de man die is aangehouden is vrijgelaten. Er is geen bewijs dat hij betrokken was bij het incident.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie