Up 2 Date

'Drie doden en meerdere gewonden na aanval bij kerk in Nice'

foto: Foto ter illustratie (Shutterstock)foto: Foto ter illustratie (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. 'Drie doden en meerdere gewonden na aanval bij kerk in Nice'

Zeker drie personen zijn vanochtend omgekomen na een mesaanval in de Franse stad Nice. De aanval vond plaats in de buurt van een kerk en er raakten meerdere mensen gewond, zo laten verschillende Franse media weten.

Anti-terreurdienst ingeschakeld

De aanval vond rond 09.00 uur plaats rondom de Notre-Dame-kerk in Nice. Dat laat de burgemeester van Nice, Christian Estrosi, weten. Volgens persbureau Reuters melden verschillende politiebronnen dat twee mensen in de kerk werden vermoord, waaronder een vrouw die onthoofd zou zijn. Het derde slachtoffer kwam de dader buiten tegen, waarna hij op haar instak. Het lukte de vrouw om te vluchten naar een café, maar daar overleed zij uiteindelijk aan haar verwondingen. "Alles wijst op een terroristische aanslag", schrijft de burgemeester van Nice op Twitter. De Franse anti-terreurdienst is ingeschakeld om onderzoek te doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dader aangehouden

De dader werd aangehouden door de politie. Volgens omstanders zouden meerdere schoten gelost zijn tijdens de arrestatie. De dader is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, berichten Franse media.

Er vonden donderdag nog meer incidenten plaats in Frankrijk. Twee uur na de aanval in Nice schoot de politie een man dood in het plaatsje Avignon die voorbijgangers met een wapen bedreigde. Volgens persbureau AFP vermoedt de politie niet dat de man een terroristisch motief had. De NOS meldt dat ook in de Franse steden Lyon en Sartrouville mannen met messen aangehouden zijn. Daarnaast zou een bewaker in het Franse consulaat in het Saoedi-Arabische Djedda neergestoken zijn.

Premier Jean Castex heeft inmiddels bekendgemaakt dat het hoogste dreigingsniveau geldt in Frankrijk.

Hoogste dreigingsniveau

De minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, geeft via Twitter aan dat er een 'crisisbijeenkomst' wordt gehouden in Parijs. Ook de Franse president Emmanuel Macron zal daarbij zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie