Up 2 Date

Drie agenten doodgeschoten in Frankrijk na melding huiselijk geweld

foto: ANP/AFPfoto: ANP/AFP
  1. Newschevron right
  2. Drie agenten doodgeschoten in Frankrijk na melding huiselijk geweld

In het kleine dorp Saint-Just, in het midden van Frankrijk, zijn drie agenten doodgeschoten door een man van 48. Een vierde agent zou gewond zijn geraakt. Dat bevestigt het persbureau AFP.

Huiselijk geweld

Volgens de eerste berichten zijn de agenten kort na middernacht op een melding van huiselijk geweld afgegaan. Op locatie zagen ze een vrouw op het dak van de woning, blijkbaar gevlucht voor het huiselijk geweld.

Drie doden

De agenten probeerden dichterbij het huis te komen, terwijl de vrouw naar het dak was gevlucht. Na het zien van de agenten opende de man het vuur op de agenten. Eén van de agenten werd meteen doodgeschoten, een tweede raakte zwaar gewond aan zijn been. Kort daarna zette de bewoner zijn huis in brand en schoot nog twee agenten dood die in de buurt van het huis waren gekomen. Dat meldt de Franse krant Le Monde.

Voogdij

Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen? Le Monde meldt dat de man een bekende zou zijn van de politie en psychische problemen heeft. Zijn daden zouden iets te maken hebben met een ruzie over de voogdij van zijn kinderen. Het parket van Clermont-Ferrand bevestigde aan het AFP dat de vrouw in veiligheid kon worden gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie