Up 2 Date

Instagram en Twitter verwijderen complottheorievideo's over corona

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Instagram en Twitter verwijderen complottheorievideo's over corona

Instagram en Twitter hebben korte metten gemaakt met verschillende video's waarin complottheorieën over corona werden verspreid. Zo ging er een video rond van een arts die claimde dat het virus door hydroxychloroquine kon worden gedood. De video werd onder andere door Donald Trump Jr. gedeeld, maar al gauw verwijderd. Madonna postte een video met een coronacomplot, maar ook die werd verwijderd.

hydroxychloroquine

In de eerste video is te zien hoe een vrouwelijke arts vertelt hoe zij haar coronapatiënten wist 'beter te maken'. Volgens de arts zou het toedienen van hydroxychloroquine ervoor zorgen dat al hun symptonen verdwenen. Daarnaast beweerde ze dat het dragen van een mondkapje daarom "niet nodig" was. De video ging viraal op Twitter en werd door Donald Trump Jr. getweet. Al snel verdween de video nadat Twitter ingreep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronavaccin

Madonna op haar beurt werd door Instagram terechtgewezen over een video die ze op haar pagina had gedeeld. Daarin was een complottheorie te zien over het coronavirus. In de post beweerde de zangeres dat er allang een vaccin voor corona was gevonden, maar dat deze verborgen werd gehouden "om de rijken rijker te laten worden".

Het is bekend dat Facebook, Twitter en Instagram de afgelopen tijd streng toezien op de verspreiding van "desinformatie en valse claims".

Ster advertentie
Ster advertentie