Up 2 Date

OM in beroep tegen beslissing om chauffeur Nieuw-Beijerland vrij te laten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM in beroep tegen beslissing om chauffeur Nieuw-Beijerland vrij te laten

De Spaanse chauffeur die vorige maand met zijn vrachtwagen op een barbecue inreed, waarbij zes mensen om het leven kwamen waaronder een hoogzwangere vrouw en haar ongeboren kind, mag de zaak in vrijheid afwachten. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels al laten weten in beroep te gaan tegen dat besluit.

'Kans op herhaling'

Het OM wilde dat de rechter de voorlopige hechtenis van de chauffeur zou verlengen, omdat er kans zou zijn op herhaling. De rechtbank ziet echter geen reden om de man langer vast te houden. Zijn rijbewijs is namelijk ingenomen, waardoor hij geen voertuig meer mag besturen.

Het OM zegt zich niet te verzetten tegen de vrijlating als er strengere voorwaarden aan worden verbonden. Een voorwaarde zou bijvoorbeeld zijn dat hij zowel in Nederland als in Spanje gehoor moet geven aan alle oproepen van de politie en justitie.

27 augustus

De chauffeur reed op 27 augustus uit stilstand opeens een dijkje af. Daaronder was een barbecue gaande. Behalve de zeven mensen die kwamen te overlijden, raakten nog eens zeven mensen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. Zes van hen zijn inmiddels weer thuis. Eén persoon ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Volgens de advocaten van de chauffeur, had hij een epileptische aanval. Hij zou al vaker epileptische aanvallen hebben gehad en daar voor nog steeds in behandeling zijn bij een arts. De advocaten spreken daarom van een "noodlottig ongeval". Het onderzoek loopt nog en is niet op korte termijn afgerond. Naast het aanvullende bloedonderzoek wachten de onderzoekers nog op medische gegevens uit Spanje.

Ster advertentie
Ster advertentie