Up 2 Date

Drama in Nieuw-Beijerland volgens advocaten veroorzaakt door epileptische aanval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drama in Nieuw-Beijerland volgens advocaten veroorzaakt door epileptische aanval

De Spaanse chauffeur die vorige maand met zijn vrachtwagen op een barbecue inreed, waarbij zes mensen om het leven kwamen waaronder een hoogzwangere vrouw en haar ongeboren kind, had op dat moment een epileptische aanval. Dat claimen zijn advocaten volgens Rijnmond.

'Noodlottig ongeval'

Volgens de advocaat heeft de chauffeur al vaker epileptische aanvallen gehad. De laatste was in zijn jeugd, maar hij zou nog steeds medicijnen slikken voor epilepsie en onder behandeling staan van een arts. De advocaat noemt het drama een "noodlottig ongeval". De chauffeur zou zich niks meer herinneren van het moment en het is ook nog de vraag of hij gas gaf of in z'n vrij van de dijk is afgerold.

De politie wil de claim van de advocaat niet bevestigen of ontkennen, omdat het onderzoek nog loopt. Dat onderzoek wees wel al uit dat de chauffeur niet onder de invloed was van drugs of alcohol.

vanuit stilstand

De chauffer reed op 27 augustus uit stilstand opeens een dijkje af. Daaronder was een barbecue gaande. Behalve de zeven mensen die kwamen te overlijden, raakten nog eens zeven mensen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. Zes van hen zijn inmiddels weer thuis. Eén persoon ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie