Up 2 Date

Premier Diab: "Libanese regering treedt af"

  1. Newschevron right
  2. Premier Diab: "Libanese regering treedt af"

De Libanese premier Hassan Diab heeft bekendgemaakt dat de regering gaat aftreden. "Vandaag volgen wij de wil van het volk", zei hij maandagavond tijdens een toespraak op de televisie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Respect

Premier Diab noemde de explosie het resultaat van structurele corruptie in het land. Hij wil de verantwoordelijken aanpakken en een stap terugzetten om een staat op te bouwen die het volk respecteert. Sinds de enorme explosie die vorige week dinsdag plaatsvond en 160 mensen het leven kostte, hebben meerdere ministers hun ontslag ingediend.

Protesten

De afgelopen dagen werd er volop geprotesteerd tegen de Libanese regering die nalatig en corrupt zou zijn. Duizenden Libanezen gingen de straat op en eisten het aftreden van de regering. De politie greep daarbij keihard in door traangas af te vuren. Ook zou er volgens demonstranten met rubberen kogels geschoten zijn.

Chaotischer

Correspondent Daisy Mohr zegt dat het vertrek van de regering een goede eerste stap is, maar denkt dat de demonstranten meer willen zien: "Ze eisen vervroegde verkiezingen en willen dat het hele systeem veranderd", vertelde ze bij de NOS. Ze denkt dat het de komende periode nog chaotischer kan worden: "De ervaring leert dat het best lang kan duren voor hier een premier wordt gekozen."

Ster advertentie
Ster advertentie