Up 2 Date

Presentatrice Sosha Duysker komt met programma over racisme: "Pijnlijk, maar helend"

foto: Sosha Duysker
  1. Newschevron right
  2. Presentatrice Sosha Duysker komt met programma over racisme: "Pijnlijk, maar helend"

Sosha Duysker is een presentatrice bij KRO-NCRV en komt met een eigen driedelige serie genaamd Uit de Kramp. In het programma behandelt ze het onderwerp racisme en gaat ze dieper in op de problematiek die er lijkt te zijn wanneer mensen zich hierover uitspreken.

Nieuw programma over racisme

Sosha Duysker gaat in Uit de Kramp het gesprek aan met sportverslaggevers, activisten, cabaretiers, deskundigen en zelfs met haar eigen familie. In een verklaring laat ze weten dat ze zelf ook vaak te maken heeft gehad met racisme, maar zich hier niet altijd over uitsprak. Daarom was het volgens haar extra moeilijk om dit programma te maken. "Dit aangaan was daarom pijnlijk, ook voor mijn familie, maar ook helend. Daarbij begrijp ik meer dan ooit dat racisme niet alleen over de individuele ervaringen gaat, maar dat er een systeem achter zit dat ervoor zorgt dat het keer op keer gebeurt. Vaak zonder dat je dat zelf doorhebt."

Het programma is vanaf 21 maart te zien op NPO Start en vertelt de kijker volgens KRO-NCRV meer over "de geschiedenis van antizwartracisme, kolonialisme en slavernij".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitspreken tegen racisme

Op Instagram deelde Sosha Duysker al eerder dat ze bezig was met het programma en sprak ze zich uit tegen de haat die Akwasi ontving na zijn deelname aan de Slimste Mens. "Ik doe een beroep op onze menselijkheid. Op dit soort momenten horen wij er als land voor te gaan staan dat ervoor racisme geen plek is in onze samenleving."

Ster advertentie
Ster advertentie