Up 2 Date

Enorme bosbrand in Californië verwoest meer dan 400 woningen en bedrijven

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Enorme bosbrand in Californië verwoest meer dan 400 woningen en bedrijven

In Noord-Californië woedt momenteel de op een na grootste bosbrand die de Amerikaanse staat ooit heeft gemeten. Het afgebrande gebied is zelfs groter dan de provincie Utrecht. De zogenaamde Dixie Fire heeft inmiddels ruim 400 huizen en bedrijfspanden verwoest, zo meldt de Los Angeles Times.

Afgebrand gebied is groter dan Utrecht

Duizenden omwonenden moesten worden geëvacueerd uit het gebied waar de bosbrand woedt. Tot zover worden vijf mensen vermist. Ongeveer 5000 brandweerlieden zijn ingezet om de vlammenzee onder controle te krijgen, waarbij minimaal drie van hen afgelopen weekend gewond zijn geraakt. De verspreiding van het vuur werd afgelopen weekend door gunstigere weersomstandigheden iets vertraagd, maar de komende dagen wordt het weer warmer in Californië met temperaturen rond de 38 graden.

Kleinere bosbrand dan vorig jaar

De bosbrand woedt al sinds halverwege juli en is iets kleiner dan de bosbrand van vorig jaar in augustus in Californië. Die natuurbrand was twee keer zo groot als Dixie Fire. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de huidige bosbrand. Voorlopig onderzoek wijst uit dat de vlammenzee ontstond nadat een boom omviel op een elektriciteitskabel. Naar verwachting kan de brand binnen twee weken worden geblust.

Ster advertentie
Ster advertentie