Up 2 Date

23-jarige man aangehouden op verdenking doodsteken minderjarige jongen

foto: ter illustratie - Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 23-jarige man aangehouden op verdenking doodsteken minderjarige jongen

De politie heeft een 23-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het doodsteken van een minderjarig jongen na een ruzie. Het steekincident vond afgelopen zondagmiddag plaats bij de Albert Heijn aan de Zuiderweg in het Groningse dorp Hoogkerk.

"Slachtoffer was 14 jaar oud"

De politie meldde het nieuws van de arrestatie van de verdachte op Twitter en gaf aan dat het politieonderzoek nog in volle gang is. Tot zover is bekend dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden voordat de ruzie ontstond. Het is nog onduidelijk wat precies de aanleiding was voor het incident. De politie sprak met meerdere omstanders in het dorp die zeggen dat het slachtoffer rond de 14 jaar oud zou zijn geweest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Meerdere keren gestoken"

Nabijgelegen winkels sloten na de steekpartij meteen hun deuren en gingen voor de rest van de dag niet meer open. Een geschrokken getuige zei dat er op het moment van het incident veel mensen op straat waren. "Ik zag het vanaf 1,5 meter gebeuren. Ik zag dat een jongen meerdere keren gestoken was bij de supermarkt. Het zag er heftig uit. Er kwamen veel mensen de straat op."

Slachtofferhulp

Getuigen zeggen dat de steekpartij door veel omstanders werd gezien. Mensen die op dat moment aanwezig waren in de Albert Heijn en het incident zagen gebeuren werden via de uitgang aan de achterkant van het pand naar buiten geleid. De politie meldt dat meer informatie volgt en geeft aan dat slachtofferhulp beschikbaar is voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie