Up 2 Date

Prinses Amalia en premier Rutte in vizier Mocro-maffia: beveiliging opgeschroefd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Prinses Amalia en premier Rutte in vizier Mocro-maffia: beveiliging opgeschroefd

Politie en het het Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen om de veiligheid van kroonprinses Amalia en minister-president Mark Rutte, na signalen dat de Mocro-maffia de twee in het vizier heeft. Dat meldt De Telegraaf, op basis van bronnen binnen politie en OM.

Beveilingsmaatrgelen

De beveiligingsmaatregelen rond de twee zijn aanzienlijk opgeschroefd omdat er rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag, dat schrijft misdaadjournalist John van den Heuvel zaterdagochtend in De Telegraaf. Zo woont Prinses Amalia door de dreiging tijdelijk niet in haar Amsterdamse studentenhuis. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die zowel de woordvoering doet van het Koninklijk Huis als van de premier, wil verder niet op de veiligheidsmaatregelen reageren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Innig contact

Ook is justitie bezorgd over innige contacten tussen Ridouan Taghi en de tot levenslang veroordeelde terrorist en moordenaar van Theo van Gogh: Mohammed B. De twee zaten bij elkaar in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar ze contact hadden tijdens de gezamenlijke sportactiviteiten of het eten.

Overplaatsing

Omdat de contacten volgens justitie te innig waren, werd B. overgeplaatst. Sindsdien sturen de twee brieven met Koranverzen naar elkaar, waarin volgens justitie mogelijk gecodeerde boodschappen zijn verwerkt. Kamerlid Ulysse Ellian (VVD) eist dat er onmiddellijk wordt ingegrepen en wil dat de briefwisseling wordt gestopt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie