Up 2 Date

Vermeende rechterhand Ridouan Taghi bedreigde John van den Heuvel vanuit Colombiaanse cel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vermeende rechterhand Ridouan Taghi bedreigde John van den Heuvel vanuit Colombiaanse cel

Saïd R., de vermeende rechterhand van topcrimineel Ridouan Taghi, bedreigde John van den Heuvel vanuit zijn cel in Colombia. Dat blijkt uit berichten die NU.nl heeft ingezien.

"Denkt dat hij veilig is"

De berichten van Saïd R. stammen uit augustus 2020, een half jaar na zijn arrestatie. In de berichten zegt hij dat Van Den Heuvel "denkt dat hij nu veilig is" en dat hij "hoopt dat hij meer beweegt". De misdaadjournalist krijgt namelijk al sinds 2017 de strengst mogelijke beveiliging van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB).

"Die hond John moet boeten"

Volgens NU.nl is de directe aanleiding voor de bedreiging het vermeende contact tussen Van Den Heuvel en een rivaal van R. Wie de rivaal is, wordt niet duidelijk in de berichten, maar hij zou onderdeel zijn van een samenwerking van criminele organisaties tegen Ridouan T.

"Daarom, die hond John moet boeten", schrijft R. in een versleutelde bericht. Als antwoord krijgt hij van een nog niet geïdentificeerd persoon het bericht terug: "Ja broer, echt een vieze vieze hond, maar moet gewoon hard aanpakken." Ook zegt R. dat hij hoopt nog "jaren hier" te zijn, waarmee hij mogelijk Colombia bedoelt. "Dan kunnen we ook goed jagen, want het is te lang stil."

Leidinggevende

Saïd R. werd in februari 2020 aangehouden in Colombia na een jarenlange zoektocht. Hij hield zich schuil in een appartement in de stad Medellín. De topcrimineel wordt door justitie gezien als iemand die net als T. een leidinggevende rol had binnen de criminele organisatie. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het aansturen van meerdere liquidaties, waaronder die van Martin Kok in 2016.

Ster advertentie
Ster advertentie