Up 2 Date

Treinverkeer rondom Amsterdam ligt plat, NS vraagt reizigers alternatief vervoer te regelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Treinverkeer rondom Amsterdam ligt plat, NS vraagt reizigers alternatief vervoer te regelen

Door een een grote systeemstoring ligt het treinverkeer van en naar Amsterdam sinds zondagmiddag volledig plat. Ook andere Amsterdamse treinstations en Schiphol zijn niet bereikbaar vanwege de storing.

Systeemstoring

Spoorwegbeheerder ProRail kreeg gistermiddag rond 17.00 uur te maken met een storing bij de verkeersleidingspost Amsterdam. Rond 20.00 uur dacht ProRail het probleem te hebben verholpen, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. De oorzaak van de storing is nog altijd niet achterhaald. De spoorwegbeheerder houdt er rekening mee dat het probleem minstens de hele ochtend zal aanhouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertraging en uitval

De storing zorgt ook voor vertraging en uitval op andere trajecten. De NS adviseert reizigers om alternatief vervoer te regelen, hun reis uit te stellen of vanuit huis te werken. Reizigers die vertraging hebben opgelopen kunnen hun geld terugkrijgen. Ook zegt de NS met een regeling te komen voor extra gemaakte reiskosten.

Concertbezoekers gestrand

Vanwege de storing zijn gisteravond ongeveer vijfhonderd bezoekers van een concert van Harry Styles in de Johan Cruijff Arena opgevangen in de Ziggo Dome totdat ze naar huis konden. Daarnaast stonden honderden concertbezoekers 's nachts op straat te wachten op alternatief vervoer naar huis.

Ster advertentie
Ster advertentie