Up 2 Date

NS-personeel staakt wederom in groot gedeelte Noord-Holland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. NS-personeel staakt wederom in groot gedeelte Noord-Holland

Het personeel van de NS legt ook vandaag weer het werk neer. In het grootste gedeelte van de provincie Noord-Holland rijden er in verband met de estafettestaking 24 uur lang geen treinen.

"Langere reistijden"

De spoorwegdienst raadt reizigers aan om gebruik te maken van alternatief vervoer of hun reis uit te stellen. Daarnaast kunnen er geen pendelbussen worden ingezet. Om ervoor te zorgen dat de rest van Nederland zo min mogelijk hinder ondervindt van de staking, rijdt de NS van en naar stations Voorhout, Almere, Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal.

Wel raadt de NS reizigers aan rekening te houden met langere reistijden. "Noord-Holland speelt een belangrijke rol in onze dienstregeling. Hierdoor kan je ook in de rest van het land hinder ondervinden van deze staking. Houd rekening met langere reistijden en vaker overstappen. Plan je reis kort voor vertrek."

Reizen naar Schiphol?

Mensen die naar Schiphol moeten reizen, hebben wellicht nog een beetje geluk. De NS geeft aan dat de luchthaven voor noodzakelijke reizen beschikbaar blijft. "Er is beperkt treinverkeer tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport (als dat mogelijk is) gebruik te maken van alternatief vervoer."

Cao-onderhandelingen

De staking is georganiseerd door de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV en vindt ook morgen en overmorgen plaats. Morgen wordt er gestaakt rond Amersfoort, Utrecht en Gouda, woensdag wordt er gestaakt in grote delen van de provincies Gelderland, Overijssel, Limburg en Noord-Brabant. Als de NS na woensdag niet voldoet aan de eisen van de bonden, volgen mogelijk landelijke acties.

Vorige week legde het NS-personeel ook al meerdere dagen het werk neer in het noorden en het westen van het land. De aanleiding voor de estafettestaking is het stuklopen van de cao-onderhandelingen tussen de NS en het personeel. Werknemers eisten onder andere loonsverhoging van 100 euro bruto en een eenmalige uitkering van 600 euro, maar dat kregen ze niet. Mogelijk wordt er binnenkort verder onderhandeld.

Ster advertentie
Ster advertentie